Sales vezetők fejlesztése

Az értékesítési terület kiváló teljesítménye határozza meg döntő részben egy kereskedelmi vállalat sikerességét. Az értékesítésben dolgozók mindig kitüntetett figyelmet kapnak, ezzel együtt az elvárások is kiemelkedően magasak irányukba. Az értékesítő eredményessége objektív tényezők alapján mérhető, ezzel szemben annak okai nem feltétlenül egyértelműek. Vajon a körülmények, a tervek, a szerencsés csillagzat határozza azt meg, vagy a tudás, készségek és a motiváció-vezérelt, megfelelő intenzitású, irányú energiabefektetés. 

A sales vezetők legfontosabb feladata és egyben az egyik legnagyobb kihívása, hogy az értékesítő a motiváció, valamint tudatos készség, tudás és energiabefektetés együttese által érjen el sikereket. Ezáltal lehet az értékesítési szervezet eredményes és elismert a szervezeten belül és az ügyfelek által is.

Ezen cél elérése érdekében szituációs sales coaching során tudják megfigyelni és fejleszteni az értékesítőket. A sales coaching készségek, technikák ebben segítségükre lesznek. 

A sales coaching technikák elsajátítását és fejlesztését coach the coach módszerrel adom át a sales vezetőknek, éles sales coaching helyzetekben. Ezáltal egyidőben történik a sales vezető és az értékesítő fejlesztése a valós értékesítési szituációban.   

Coaching célok

Néhány példa a sales vezetők coaching készségeinek fejlesztésében: